Asiakkaat

 

Countpoint Oy perustettiin v. 2015 tammikuussa. Seuraavassa asiakaskokemuksiamme;

Ilkka tuli tammikuussa 2015 Tengbom Eriksson Arkkitehdit Oy:lle vt. talouspäälliköksi tilanteeseen, jossa henkilövaihdoksista johtuen taloushallinto oli kriittisessä tilassa.

Ilkka otti nopealla aikataululla tilanteen hallintaan, neuvotteli toimittajan kanssa kustannustehokkaan ratkaisun ostolaskujen sähköiseen käsittelyyn ja vei muutoksen läpi organisaation onnistuneesti lyhyessä aikataulussa. Lisäksi hän tehosti myyntisaamisten raportointia ja seurantaa. Kontrollia parannettiin luomalla uusia täsmäytysrutiineja  tilitoimistomme järjestelmien ja Severa projektinhallintajärjestelmämme välille.

Lisäksi hän laittoi kuntoon Ruotsin emoyhtiömme vaatiman projektiliiketoiminnan myyntivarastokirjanpidon ja sen raportoinnin. Koska yrityksemme on pääomasijoittaman omistama, oli tällä suuri merkitys luottamuksen synnyttämisessä heidän suuntaan.

Ilkka selkeytti ja kehitti talousosastomme ja muun organisaation välisiä toimintatapoja ja järjestelmiä. Kun äitiyslomalta palannut varsinainen talouspäällikkömme palasi töihin, sai hän aloittaa puhtaalta pöydältä, jossa muutamia kuukausia aikaisemmin olleet ongelmat oli ratkaistu onnistuneesti.

Antti Saravuo, toimitusjohtaja, Tengbon Eriksson Arkkitehdit Oy

 

Työkokemus ennen Countpoint Oy:tä;

02/2006- 05/2014     Saint Gobain Weber Oy Ab,  Helsinki.

Vuodet 2006-2008 Maxit Oy, osa Maxit Group:a.

Rakennusmateriaalien valmistus, yksikön liikevaihto n. 110 Meur, yksikön henkilömäärä n. 160, suorien alaisten lukumäärä 10.

Chief Financial Officer

Vastasin taloushallinnosta yksikössämme, joka valmistaa ja jakelee Vetonit rakennuslaasteja kolmesta Suomen tehtaasta Venäjälle ja muihin CIS maihin. Lisäksi vastuullani oli kahden Venäjän tehtaan taloushallinto sekä kaikkien edellä mainittujen konsolidointi. Yksikköön kuuluivat seuraavat toiminnot: myynti ja markkinointi, logistiikka, valmistustoiminta, hallinto ja tuotekehitys.

04/2004-01/2006      Electrolux Oy Ab, Vantaa

Business Controller

Olin Suomen kodinkone (valkoinen linja) myyntiyhtiön vastuullinen business controller ja kuuluin yksikkömme johtoryhmään. Tässä tehtävässä toimin tiiviisti toimitusjohtajan oikeana kätenä ja tukena numeroiden avulla. Vastasin ennustamis-, budjetointi- ja strategiaprosessista sekä tuote-, asiakas- ja brändikalkyyleista.  Myös KAM organisaation tiivis tukeminen talousasioissa kuului tehtäviini. Raportoin yksikkömme toimitusjohtajalle Suomeen ja talousjohtajalle Brysseliin.

02/2002-03/2004   AS Info Chain, Helsinki

Konsultti

Myin ja vedin Microsoft Navision ERP projekteja tanskalaisen IT talon lukuun. Hankin heille suomalaisia asiakkaita, joille toteutimme projekteja Venäjällä.

09/1999-01/2002   Nokia Internet Communications (langattomat lähiverkot/ WLAN ja

VPN ratkaisut), Helsinki ja San Jose

Logistics Controller

Vastasin yksikkömme Euroopan toimintojen controller funktiosta. Suomessa oli osa yksikkömme tuotannosta sekä Euroopan alueen logistiikkakeskus sekä myynti- ja tuotekehitysyksikkö. Loput toiminnoista olivat San Josessa, Kaliforniassa. Vastasin Suomen kustannuspaikkojen ja profit center:ien kontrolloinnista ja tilaus / toimitusketjun toimivuudesta ja taloushallinnosta WLAN tuotelinjalla. Myös SAP käyttöönoton loppuvaiheen ongelmanratkontaa kuului tehtäviini. Raportoin yksikkömme talousjohtajalle Kaliforniaan.

09/1995-08/1999  Kesthom Oy, osa Kesko Oyj konsernia, Helsinki

Controller

Rakensin Venäjän tukkuvarastomme taloushallinnon alusta alkaen. Valitsin ja koulutin paikallisen taloushenkilöstön. Vein menestyksekkäästi läpi sekä taloushallinnon että logistiikan tietojärjestelmäprojektit yksikössämme. Luomisvaiheen jälkeen vastasin koko yksikkömme controller toiminnoista. Myös Venäjän viennin taloushallinto kuului vastuulleni. Raportoin yksikkömme toimitusjohtajalle ja Keskon talousjohtajalle.

09/1993 -08/1995 DHL Suomi Oy

Projektipäällikkö

Osana yhteiseurooppalaista projektia vastasin Suomen yksikön Oracle Financials taloushallintojärjestelmän käyttöönotosta. Vedin projektin läpi aikataulussa, välillä haastavassakin paikallisessa toimintaympäristössä. Raportoin Suomen talousjohtajalle ja projektin johtajalle Brysseliin.

 

 

asiakkaat