TALOUSHALLINNON KILPAILUTTAMINEN, ULKOISTAMINEN TAI SIINÄ AVUSTAMINEN

taloushallinnon kilpailuttamisen palvelut

On kyseessä sitten tilitoimistojen, taloushallinnon järjestelmätoimittajien tai järjestelmien vertailu ja kilpailuttaminen niin käänny puoleemme!

Tilitoimistojen kilpailuttaminen, vertailu ja valinta.

Tilitoimistojen kilpailuttaminen, vertailu, valinta ja vaihtaminen tulee koko ajan ajankohtaisemmaksi teemaksi, sillä sähköinen taloushallinto, pilvipalvelut ja tilitoimistoyrittäjien eläköityminen muuttavat alaa merkittävästi. Tilitoimistojen asiakkaat tulevat saamaan parempaa vastinetta rahoilleen, parempia järjestelmiä, uusia tehokkaampia toimintatapoja ja parempaa informaatiota yrityksestään, mikäli vaan osaavat kilpailuttaa tilitoimistot oikein. Kiristyvässä kilpailussa tämänkin asian laittaminen kuntoon ja ajantasalle on välttämätöntä, sillä kilpailijatkin ovat sen jo kohta tehneet.

Tunnemme eri ratkaisut, toimijat ja mahdollisuudet markkinoilla. Etsimme yrityksellesi toimivimman ratkaisun ja hoidamme puolestanne taloushallinnon kilpailuttamisen

Jos yritys valitsee tilitoimistokseen palveluntarjoajan, jonka järjestelmät eivät ole avoimia, tulee myöhemmin ongelmia tai lisätöitä, mikäli haluaa vaihtaa tilitoimistoa. Vaihtotilanteessa joutuu tällöin tekemään taloushallinnon käyttöönottoprojektin datasiirtoinen, liiketoiminnan mallinnuksineen päivineen uudestaan ja se on iso työ. Myös historian siirto ja vertailtavuus edellisiin vuosiin saattaa tällöin olla työlästä tai kallista.  Jos ei ole valmis tätä lisätyötä tekemään, kannattaa palveluntarjoajan järjestelmien avoimuuden aste selvittää. Muun muassa tässä voimme olla avuksi.

1.Sähköisesti vai perinteisesti toimiva tilitoimisto?

Monet tilitoimistot eivät vielä tarjoa asiakkailleen täysin sähköisiä toimintatapoja ja pilvipalveluja. Monet eläköitymässä olevat tilitoimistoyrittäjät toimivat vielä perinteisesti, eivätkä enää eläkeiän lähestyessä ala muuttamaan omaa palvelutarjontaansa vaikka muuttunut ympäristö sen mahdollistaisikin.

2. Pilvipalvelu vai suljettu tietokanta?

Monet tilitoimistoyrittäjät toimivat vielä järjestelmillä, jotka ovat suljettuja asiakkailta ja joissa työtä ei pystytä jakamaan. Asiakas ei välttämättä pysty itse katsomaan ja tulostamaan oman yrityksensä raporttejaan vaan joutuu pyytämään kaiken erikseen tilitoimistostaan.  Näin mikäli tilitoimisto ei hyödynnä pilvipalveluja toiminnassaan.

3. Pieni vai iso toimisto? Tilitoimistot eri toimialoille.

4. Tilitoimiston vaihdossa avustaminen, siirtymävaiheen tukeminen ja jälkihoito (esim. osa-aikaisena talouspäällikkönä toimiminen).

Voimme auttaa yritystäsi siirtymään perinteisestä tilitoimistosta sähköiseen, pilvipalveluja hyödyntävään tilitoimistoon. Tai mikäli jälkimmäinen (pilvipalvelu ja sähköisyys) toteutuisikin, voi olla, että tilitoimistollasi ei kumppanuusohjelmaa. Tällöin et pysty valitsemaan ja kilpailuttamaan satojen tilitoimistojen joukosta juuri sinulle parasta toimistoa vaan olet sen yhden tilitoimiston vanki, koska vain kyseinen tilitoimisto voi käyttää tarjoamaansa järjestelmää. Tällöin järjestelmä ja pilvipalvelu ovat suljettuja muita tilitoimistoilta ja tilanne ei ole täysin avoin kilpailulle. Ota meihin yhteyttä mikäli pohdit näitä asioita, selvitetään vaihtotilanteen sudenkuopat yhdessä, niin asiat menevät kerralla oikein!

5. Taloushallinnon kilpailuttamisen palvelut

Taloushallinnon ulkoistaminen vai oma henkilökunta.

Mitä voi ulkoistaa, mitä kannattaa ulkoistaa? Työnjako ja tietojärjestelmävaihtoehdot eri tilanteissa.

Taloushallinnon rekrytoinneissa avustaminen.

Oikean rekrytointifirman etsintä, kilpailuttaminen, vertailu ja valinta. Tunnemme nimenomaan taloushallintoon erikoistuneet rekrytointifirmat ja konsultit. Voimme toimia vuokrajohtajanasi kunnes saat taas taloushallinnon avainhenkilön sisään taloon.

Katso täältä toimiiko yrityksesi taloushallinto parhaalla mahdollisella tavalla